• BSAB

  Vi kan all slags sanering!

  Kontakta oss för mer information!

 • BSAB

  Ring oss dygnet runt!

  090-13 78 00

 • BSAB

  Vi hjälper er i alla situationer!

  Ring oss på 090-13 78 00

 • BSAB

  Vi kan Brandsanering!

  Kontakta oss för mer information!

 • BSAB

  Läs gärna vår Miljöpolicy!

  Där hittar du mer information kring vårt miljötänk.

 • BSAB

  Vi använder miljövänliga produkter

  Läs vår Miljöpolicy för mer information!

090-13 78 00

Vid en brand så blir det aktuellt att efteråt göra en brandsanering

Oavsett om det skett en väldigt liten brand eller en stor brand så blir det aktuellt då röken väldigt snabbt sätter sig på oönskade ställen som skapar lukt och kvarhåller dåliga partiklar från röken. Man måste göra en återställning just för att man inte ska riskera att få dåliga partiklar i sig och för att slippa känna ständig röklukt.

Vad som sker vid inför en brandsanering är att du först och främst kontaktar oss för din brandsanering. Nästa steg är att du prata med ditt försäkringsbolag för att fråga vad det är som ersätts i form av utgifter när det kommer till att anlita oss för att genomföra en nödvändig och fullständig brandsanering. Vad nästa steg är blir att boka en tid med oss så att vi först kan genomföra en så kallad skadebesiktning och skriva en offert på vad det kostar att göra en sanering av branden. I nästa steg gör vi en åtgärdsplanering i syfte att kunna planera hur saneringen ska gå till för att den ska gå precis som önskat.

Vi påbörjar sedan brandsaneringen genom att vi gör en åtgärd mot skadorna som är mest synliga och direkta. Det kan i vissa fall bli så att man får göra en renovering i form av att man byter golv och väggar. Det är väldigt individuellt huruvida saneringen går till då det kan se ut på väldigt många olika sätt när man gör en brandsanering. Det är också en stor variabel huruvida försäkringsbolaget täcker saneringen och renoveringen eller ej.
Det som orsakar nästan majoriteten av skadorna är den tjocka brandröken som sätter sig i taket, på tapeterna, i ventiler, i utrymmen, i karmar och överallt i de lokalerna som är drabbade. Det som brandsaneringen mest går ut på är att försöka få bort alla partiklar från röken men även all lukt och eventuella missfärgningar som sker på olika ytor där branden varit verksam.